Tool-E

Een groep studenten van de opleiding Fontys Mechatronica realiseert maar liefst twee automatische toolchangers (Tool-E) in samenwerking met Concept Robotics.

Niet één maar twéé functionele modulaire automatische toolchangers voor robots/cobots zijn gerealiseerd in samenwerking met een groep van 9 studenten van de opleiding Mechatronica. Deze groep wist op 30-januari tijdens het symposium van Fontys Hogeschool Engineering zelfs twee prijzen te winnen; de publieksprijs en de HTSM-award.

Waarom Tool-E? Omdat er steeds meer vraag is naar het produceren van kleine series van producten met robots. Hierdoor wordt het steeds vaker noodzakelijk om te wisselen van gereedschap (de tools van de robot), een tijdrovende bezigheid. Door dit project kan de robot dat vanaf nu zelf.

Interesse? Neem contact op voor meer informatie!