WIE ZIJN WIJ

Concept Robotics is een jonge onderneming, gespecialiseerd in toepassing van de nieuwste generatie cobots ('collaborative robots') & robots. We hebben gemerkt dat cobots een nieuwe frisse benadering vergen binnen (industriële) MKB ondernemingen. Afhankelijk van de specifieke situatie kan het gebruik van cobots & robots in uw bedrijfsproces aanzienlijke bedrijfseconomische voordelen met zich meebrengen. 

Wij werken merk-onafhankelijk en streven daarmee altijd naar de best passende oplossing voor uw specifieke vraagstelling. Uit ervaring weten wij dat  een succesvolle implementatie uit verschillende stappen bestaat:

  • Inzichtelijk maken waar de kansen en mogelijkheden liggen en hoe hier gebruik van gemaakt kan worden (quickscan)
  • Selecteren en samenstellen van de beste robot voor uw situatie (Proof of Concept of implementatie)
  • Keuze van benodigde additionele hardware (grijpers, sensoren, vision etc.)
  • Implementatie in bestaande productielijnen, met oplossingen voor bijvoorbeeld aan- en afvoerlijnen (implementatie)
  • Opleiden van uw medewerkers (training)

We onderhouden daarnaast contacten met onder andere hogescholen en universiteiten in de regio om via deze weg onze klanten de nieuwste inzichten te bieden.


ONZE DOELGROEP

Bedrijven in de maakindustrie vormen onze voornaamste doelgroep. Vaak gaat het om (industriële) MKB ondernemingen met een behoorlijke productieomvang, waar cobots & robots economisch rendabel in delen van het proces kunnen worden ingezet. Het kan gaan om verschillende repeterende taken, zoals bijvoorbeeld inpakwerk aan de lopende band, machinebelading etcetera. Ongeacht de branche en het type industrie kunnen cobots en robots op tal van plaatsen in onder andere productie- & inpakprocessen zinvol worden geïntegreerd.


Omdat onze doelgroep heel divers is bieden wij onze klanten aan de start van de samenwerking een quickscan van het bedrijfsproces aan; dat helpt u en ons enorm om in te kunnen schatten of toepassing van cobots & robots voor u bedrijfseconomisch interessant is. Daarnaast kan er voorafgaand aan implementatie gewerkt worden met een zogenaamde Proof of Concept om de beoogde werking aan te tonen.


Rethink Robotics Sawyer Robot Concept Robotics
 


ONZE AMBITIE

Wij stellen voor ons tot doel:

  • Snelle en juiste diagnose van mogelijkheden voor cobots & robots binnen uw bedrijf
  • Passend advies met betrekking tot de beste oplossing voor uw casuïstiek
  • Probleemloze implementatie realiseren in uw proces met uw product
  • Uw medewerkers de kennis en vaardigheden bij te brengen om met cobots & robots te werken en deze flexibel in kunnen zetten
  • Indien gewenst u een passende oplossing aan te bieden met betrekking tot huur of lease van cobots & robots

Wij hebben de ambitie om op het gebied van integratie van cobots & robots in het productieproces van bedrijven een speler op de markt in Nederland te worden die haar klanten helpt om te komen van concept of idee tot succesvolle implementatie en realisatie.